Ala: Terör örgütünün yapacağı bir tek şey var

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Seçmenlerin terör örgütü tarafından tehdit aldığını söyleyen Ala, "Terör örgütünün yapacağı bir tek şey var, silahları gömmek" dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 31 Ağustos 2015 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ala: Terör örgütünün yapacağı bir tek şey var

AK Parti Erzurum Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Seçim güvenliği tartışmalarına değinen Ala, seçmenin terör örgütü tarafından tehditler aldığını söyledi.

Tehdidin olduğu yerlerde bir partiye yüzde yüze yakın oy çıktığını ifade eden Ala, şunları söyledi:

"Bunun ortadan kaldırılması için güvenlik güçleri üzerine düşeni yapmalı. Vatandaşın kime istiyorsa hiçbir baskı altında kalmadan tehdide boyun eymeden o iradesini sağlayabilcek güvenlik önlemleri alınmalı. Sahaya gittiğinizde baskı yoktur diyebilecek var mı? Vatandaşın iradesini ortadan kaldıracak tehditleri ortadan kaldırmak devletin görevidir. Terörün olduğu bölgelerde bu baskı apaçık yapılıyor. AK Parti ilçe başkanını kaçırıp işkence edip bıraktılar, bu baskı değil de nedir? Bunların ortadan kaldırılması gerekmez mi?"

Terör sorunun 35 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirten Efkan Ala, şöyle devam etti:

"Türkiye her açıdan eskisinden daha iyi bir konumdadır. Çözüm süreci demek terörün bitmesi demektir. Terörün bitmesi ve silahların gömülmesi demektir. Terör örgütünün yapacağı bir tek şey var; silahları gömmesi ve terörün bitmesi. Yapılacak bu, bir tek bu vardır. Bunun yapılmasını sağlayacak olan insanların oyunu alan HDP'dir" diye konuştu. Belediyelerin görevi sokakları kazmak değil, sokaklara asfalt yapmaktır. Milletve söz verenlerin yapmadıklarını AK Parti'den sormak hakkaniyete sığmaz."

"DEVLET SEYREDECEK Mİ?"

Muhalefer partilerinin 'AK parti tek başına iktidar olamadığı için terör olaylarının yaşandığı'na yönelik iddialarını değerlendiren Ala şu ifadeleri kullandı:

"Bunu söyleyenlere sormazlar mı? Siz çözüm sürecinde hep güvenlikçi politikaları önerdiniz. PKK kaç açıklama yaptı, HDP ve KCK başkanları çözüm süreci bitmiştir, başkaldırı zamanıdır açıklamaları yaptı. Önce açıklama sonra saldırılar devlet seyredecek mi?"

"ONURLU BİR DEVLET ADAMI GİBİ"

Efkan Ala, MHP'li Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesine ilişkin eleştirilere de değindi.

"Sayın Türkeş anayasanın gereğini yerine getirmiş onurlu bir devlet adamı tavrı gösterdi" diyen Ala, "Bir vatandaş olarak anayasanın kendisine verdiği görevi yapmıştır. Bu bir koalisyon değil, seçim hükümeti. Bütün partiler CHP ve MHP'nin tavrını göstermiş olsa ne olurdu? Biz önce vatandaşı düşünmek zorunda değil miyiz? Türkiye hükümetiz kalsa piyasalar ne olacak, bunun bedelini kim ödeyecek? Daha kötüye gitmemesi için elimizi taşın altına koymak ihtiyacı hasıl oldu" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber